Dél-Afrikai Miniszteri Delegáció Kozárdon

A Dél-Afrikai Köztársaság Kwa-Zulu-Natal Tartomány Pénzügyminisztere, Peter Miller Úr, felesége társaságában és 14 fős kormány- és banki delegáció élén 2003. október 31-én látogatást tett Kozárdon. A programot a Pénzügyminiszter Úr kifejezett kérésére a Budapesti és a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a budapesti Dél-Afrikai Nagykövetség szervezte. A Delegációt Dr. Hajasné Banos Márta, Kozárd Polgármestere, valamint Dr. Hajas Pál, az agrár cégcsoport vezetője tájékoztatta. Az érdeklődő dél-afrikai delegáció a falu és a kistérség öntevékeny kezdeményezésre épülő fejlesztése és tervei mellett a Primagro bio-ellenőrzés alatt tartott mangalica farmját, az Agroservice Csoport komplex agrárfejlesztési programját, az integrált, vegyszertakarékos, illetve bio-termelési módokat, az integrált öntözéses gyümölcsprojektet, a cégcsoport korszerű központi irodáját, a regionális oktatóközpontot, valamint a Dr. Hajasné Banos Márta családi gazdálkodó beruházásában épülő ULO-technológiás hűtőházat tekintették meg. A látogatást a kozárdi Önkormányzatnál tartott tájékoztató és a szakemberek közötti kötetlen beszélgetés követte.

A Dél-Afrikai delegácóban helyet kapott a kozárdi látogatást kezdeményező Carlos Boldogh Úr, a Gazdaságfejlesztési és Turisztikai Minisztérium Igazgatója, Chris Matshali Úr, Kisvállalkozás-fejlesztési Igazgató, Sipho Nyembezi Úr az Ithala Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója, valamint Elizabeth Janette Joubert Asszony, a dél-afrikai nagykövetség első titkára.

Peter Miller Dél Afrikai (KZN) Pénzügyminiszter urat megérkezésekor Dr. Hajas Pál fogadta 

A Miniszteri delegáció megérkezése az Agroservice Csoport központjába

Miniszter Úr érdeklődése az Agroservice Irodában

Carlos Boldogh Úr a biotermelésről és a vidékfejlesztésről érdeklődött. Balról Mészáros Sándor Úr, a pásztói Kistérség Vállalkozásfejlesztési Alapitvány képviselője

Esti vizit a sáros mangalicafarmon

A delegáció tagjai a kozárdi tájékoztatón 

Peter Miller Miniszer urat elsősorban a rendszerváltás óta végbement hazai és térségi gazdasági folyamatok érdekelték

A delegáció tájékoztatásában résztvettek a kozárdi képviselő testület tagjai és az Agroservice Csoport munkatársai 

A kozárdi agrár- és vidékfejlesztési tapasztalatok érdekesek lehetnek Dél-Afrikában is

Hajas Family briefing

KZN-Hungary Friends

For the best future co-operation and friendship

 
 
 

(Photos: Nomsa Makhoba and Kodák Jozsef)

Visitor No.:

Last revised: 21 November 2003

nav_farm_hirek_thr.gif (3515 bytes)

Home International Pages Hungarian Pages

E-mail: Club@agroservice.hu


Copyright © 1997-2003 by AGROSERVICE Ltd., Hungary "AgriBusiness Club Project". ("AgriBusiness Club", "AgroForum", "Agropolis" "AgroTourism" and "Magyar AgroBiznisz" are copyright of Agroservice Ltd. Hungary.) All rights reserved.