2fej.gif (8211 bytes)

Agricultural Tours to Hungary

3fej.gif (5592 bytes)

Contact:   email: >>> click

Frissítve: 2011-03-05

Visitor No.

Kozárd az új agro-, öko- és fesztiválturisztikai célpont a Cserhát-alján

Nézze meg legújabb prospektusainkat: 1. Kozárd, 2. Cserhátalji Zöldasztal

 

 Kozárd, a Cserhát deli lejtőjén fekvő, alig 190 lakosú kis falu és a körülötte levő farmok, látványosságok és természeti értékek néhány év alatt új turisztikai célpontot rajzoltak Nógrád megye és az Észak-Magyarországi regió turisztikai térképére. A sorra nyíló falusi turizmus vendégházakban hétvégéken családok, baráti társaságok, sőt egyre többször külföldi vendégek találkoznak, s a Nagy Ízutazás programban is résztvevő Vadvirág étteremben az “Ínyencek Kozárdi Találkája” programban térségi magyar és palóc ételeket kínálnak. A kozárdi fesztiválprogramok pár éve még csak a falunap rendezvényeivel kezdődtek, de 2003-tól sorra elindultak az immár több, mint tízezer turistát ide csalogató kozárdi gasztronómiai és kulturális fesztiválok. Tavasszal, április végén az Almavirág Fesztivál a Palóc Út rendezvénysorozat nyitánya, amelyet július első hetében a Kozárdi Művészeti Napok eseményei követnek. Az idén július első hetében lesz “Muszikál az Erdő” fúvóskoncert a Kozárd fölötti régi andezitbányában,  Július végére beérik a csodálatos kozárdi kajszibarack és vídám Barackünnepre és lekvárfőző versenyre várják a barackot kedvelőket.

Kozárd és környéke valamint a Palóc Út “nagyrendezvénye” a szeptember 17-én immár nyolcadszor jelentkező Magyar Ízek-Magyar Színek gasztronómiai és gyümölcsfesztivál, amelyet a gyönyörű Kozárdi Almavölgyben rendeznek. Ezen a napon népzenei és néptánc-műsorok, vidéki szakácsmesterek, helyi élelmiszereket kínáló gazdák és környékbeli kézművesek fogadják a turistákat. A fesztiválok közötti időben gyümölcsszedés, lovaglás, horgászat és vadászat, erdei séták, télen pedig mangalica disznótorok csalogatják a vendégeket. Mindezek mellett a kozárdi AgroTourism iroda és az Euragro Kft. több EU “Leonardo” turisztikai projektben képviseli a magyar színeket. A most induló LEADER+ programban pedig összehangolt pályázatokkal segítik majd a térség turisztikai vállalkozóit. Az EU-beli részvétel eredményeként 2006. januárjában az EU bécsi turisztikai kongresszusán Kozárdot és térségét európai ökoturisztikai célponttá jelölték.

 Szervezők: Kozárd Önkormányzata, a Kozárdért Alapítvány, az AgroTourism Iroda és az Euragro Kft. Információ: Dr. Hajasné Banos Márta, polgármester, Tel: +36-20-365-5758, Euragro – AgroTourism, +36-30-210-4308, fax: +36-32-491076 email: euragro@yahoo.com  Web: www.agroservice.hu

Farmról vásárlási akció a Kozárdi Amavölgyben

Helyszín: Kozárdi Almavölgy (Kozárd, Nógrád megye). Agroservice Kft., Eladás: Munkanapokon: 7-16 óra között, előzetes egyeztetéssel. Tel: 3630-210-4308, Email: hajas@euragro.hu  Web: www.agroservice.hu/primakajszi.htm
A gyönyörű színű, ízes-zamatos Orange Red 2009.július 1-én, az ideális befőzési állapotban

Home International Pages Hungarian Pages


Copyright © 1997-2011 by AGROSERVICE Ltd., Hungary "AgriBusiness Club Project". Background sound Emanuele Angelino:"A Matter of Style". All rights reserved. ("Magyar AgroBiznisz" Copyright ©Agroservice Ltd., Hungary 1998)